Servicii – Cabinet stomatologic
Chirurgie Dentară:
Extractii dentare
Tratamentul abceselor dentare
Chistectomii
Chirurgia dentară este o ramură stomatologiei care presupune tratamentul operator pentru variate afecțiuni dentare și estetice. Specialiștii în domeniu sunt cei care îți pot oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru rezultate excelente!
Specialiștii pot rezolva cele mai complexe cazuri în chirurgie dentară.
Protetică Dentară:
Lucrări protetice fixe de zirconiu și metalo-ceramică (coroane și punți dentare)
Proteze mobile elastice și clasice
Pivoti metalici și de fibră de sticlă
Odontoterapie Restauratoare:
Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitarea orala complexa a arcadelor dentare.
Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica – proteza dentara – fixa sau mobila, individualizata pacientului, fatetele dentare, coroanele dentare, incrustatiile, puntile dentare si lucrarile complexe protetice pe implanturi.
Obturații de compozit:
Sigilări
Coafaje directe și indirecte
Fatetări directe
O obturatie din material compozit (plomba) este un aliaj/amestec din plastic si sticla de culoarea dintelui natural, utilizat pentru repararea dintilor cariati, loviti, ciobiti sau abrazati. Obturatiile din material compozit sunt folosite de asementea si in scopuri estetice, pentru schimbarea culorii sau remodelarea dintilor care sunt deteriorati.
Endodonție:
Pansamente calmante de urgență
Pansamente medicamentoase
Extirpări
Tratamente de canal
Ce implică tratamentul endodontic?
Tratamentul endodontic presupune un ciclu de proceduri care redau sanatatea pulpei dentare. Primul pas consta in diagnosticarea corecta, realizata in urma analizarii istoricului medical, dar si a relatarilor pacientului, a radiografiilor dentare si a examinarii intra si extra-orale propriu zise.
Acest tip de tratament se realizeaza cu precadere pe dintii importanti din punct de vedere estetic si functional.
Atunci cand pulpa dentara afectata nu se mai vindeca, inflamandu-se repetat si chiar necrozandu-se, devine necesara obturatia de canal radicular (“scoaterea nervului”). Prin extirparea pulpei se diminueaza riscul raspandirii inflamatiei si a infectiei la tesuturile limitrofe.
Profilaxie:
Igienizări dentare (detartraj, periaj profesional și air-flow)
Fluorizare dentară
Albire dentară în gutiera
Profilaxia stomatologică – terapiile de prevenire a bolilor – reprezintă baza îngrijirii dinților și un mijloc de a evita multe dintre neplăcerile ce țin de sfera dentară. Beneficiile profilaxiei sunt de ordin medical, dar și estetic – prin îndepărtarea tartrului și a bacteriilor de la nivelul danturii se va spori comfortul general in cavitatea orală, aspectul estetic se va îmbunătăți și vom scăpa de respirația urat mirositoare.
În afara intervențiilor stomatologice solicitate din motive medicale, profilaxia este recomandată periodic, la fiecare 6 luni.
Dantură fixă pe implant în 24 de ore
În ce consta această procedură?
Se vor insera implanturile dentare sub anestezie locală,6 la maxilar și 4 la mandibula,urmând ca în aceeași ședinta să se fixeze și lucrarea cu dinții provizorii . După o perioadă de maxim 6 luni,timp în care are loc osteointegrarea implanturilor dentare, se va îndepărta lucrarea provizorie, urmand a se respecta pașii pentru viitoarea lucrare definitivă.
Cine poate beneficia de “Dinți ficși în 24 h”?
- Pacienți cu boala parodontală severă, în care dinții mobili irecuperabili se vor extrage, în locul acestora înserându-se numărul adecvat de implanturi dentare în funcție de caz;
- Pacienți care nu pot accepta protezele dentare mobile, în aceste cazuri protezarea fixă pe implanturi rămâne o alternativa mult mai confortabilă și stabilă în același timp.
- Pacienți cu dinți lipsă. Implanturile dentare pot substitui dintii pierduti, fiind o varianta non-invaziva a puntilor dentare in cazul carora se impune slefuirea dintilor vecini.
- Pacienți care doresc o soluție rapidă,având în vedere faptul că acest concept se realizează în 24 de ore.
Care sunt pașii unei astfel de proceduri?
- Consultatia inițială;
- Stabilirea planului de tratament adecvat ;
- Inserarea implanturilor dentare ;
- Lucrarea provizorie ;
- Perioada de osteointegrare a implanturilor dentare;
- Lucrarea protetica fixă definitivă.